Skip to main content

trouwen-in-urbania-italie

Makkelijk om in het Nederlands te communiceren

We waren er al snel over uit als we gaan trouwen dan trouwen in Urbania Italië! Een ontzettend mooi land heerlijk eten en natuurlijk is het weer beter dan in Nederland. Nu moeten we alleen dat magische plekje nog even zien te vinden. Na wat speurwerk op het internet kwamen we bij Villa Marsi uit, toevallig ook Nederlanders wat de communicatie wel een stuk gemakkelijker maakte.

Het contact verliep eigenlijk spoedig en in september 2020 gingen we voor het eerst een kijkje nemen op de locatie. Alleen de weg ernaartoe was al een ervaring, wat een ontzettend mooie omgeving! Toen we aankwamen werden we hartelijk welkom geheten door de eigenaren Sandor en Christa en natuurlijk de twee honden.

We hebben een paar dagen in de omgeving rond gekeken, zodat we alles goed konden ervaren en konden kijken naar geschikte plekken om te gaan trouwen. Wij wilde wel voor de wet trouwen in Urbania Italië. Hiervoor hadden we een Nederlandse weddingplanner in arm genomen (Jorina Karsten) aangezien ons Italiaans niet heel goed is en zei de nodige connecties heeft.

Uiteindelijk zijn we verliefd geworden op het dorpje Urbania waar we diverse mogelijkheden hadden om daar voor de wet te gaan trouwen.

Roy-Sanne- Urbania-trouwlocatie-villa-marsi

Corona verschuiving

Afhankelijk was de planning om in mei te gaan trouwen, maar helaas gooide Corona wat roet in het eten. Gelukkig was er op 24 augustus nog een plekje vrij en konden we toch nog in 2021 gaan trouwen in het mooie Italië.

De bruiloft

Op 23 augustus arriveerde de familie en alles ging heerlijk relaxt iets wat goed bij ons past. Iedereen ging lekker zijn spullen uitpakken genoot van het uitzicht en had een praatje met elkaar. We hadden het erg klein en intiem gehouden, alleen met naaste familie wat het ook wel uniek maakte.

Nadat iedereen was gearriveerd hadden we een pool-party met hapjes en drankjes, heerlijk! Daarna kon iedereen zich opfrissen en hebben we genoten van overheerlijke pizza die Sandor zelf maakte! Wat ontzettend leuk dat je dat op deze manier kunt meemaken.

Heerlijk nagetafeld met z’n allen waarna iedereen voldaan naar bed ging op naar de grote dag.

pizza-sandor-marsi

De volgende ochtend ontwaakte iedereen en hadden we eerst een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Daarna ging iedereen zich rustig klaar maken voor de middag dat ons huwelijk zou gaan plaatsvinden. Via Villa Marsi was de kapper en visagist geregeld, erg prettig.

trouwen in urbania Italië -landgoed-villa-marsi-bruidspaarDat we die middag zouden gaan trouwen in Urbania wist echter niemand. De locatie hebben we pas gedeeld toen we wegreden met de auto’s.

palazzo - ducale-trouwen-urbania

Trouwen in Urbania Italië

Hier is onze keuze gevallen op Palazzo Ducale, een oud paleis, waar we in een van de kelders zijn getrouwd. Een hele unieke en romantische setting. Hierna hebben we uiteraard een toost gedaan met wat hapjes erbij, lekker Italiaans. Hierna kon de familie nog even door het dorpje struinen en ging wij zelf wat foto’s maken. Alleen het rondlopen als pasgetrouwd stel in een Italiaans dorpje was al een hele ervaring, in Nederland maak je dit niet zo mee! Iedereen feliciteert je op straat, maakt foto’s of begint spontaan te applaudisseren.

prosecco-toren-bruidspaar-villa-marsi

Hierna zijn we weer terug gegaan naar Villa Marsi en hadden we nogmaals een toost met heerlijke hapjes. Toen de avond viel kon iedereen genieten van ons bruidsdiner aan een lange tafel, priklampjes, en kaarsjes, zoals je het je voorstelt!

bruidspaar-roy-sanne-villa-marsiNiemand kwam iets te kort, er was naar onze wensen geluisterd en Sandor kan heerlijk koken! 🙂 En de saxofonist die tijdens het eten al wat voorproefjes gaf, zeker een aanrader!

Als dessert hadden we de bruidstaart, lekker Italiaans, en dat was tevens de start van het feest. Iedereen genoot ervan en had het naar z’n zin, tot in de vroege uurtjes.

Sax -Dj- marsi-trouwen in urbania Italië

‘s morgens tijdens het ontbijt was iedereen nog een beetje in een roes en was iedereen nog aan het napraten over de dag ervoor. Je maakt dit niet elke dag mee.

Iedereen nam afscheid van elkaar en gingen weer terug naar Nederland.

 

Maar wat hebben wij genoten, een Italiaanse bruiloft hoe je hem voor ogen hebt. Als we de foto’s terug kijken genieten we nog steeds.

 

Sandor en Christa ontzettend bedankt voor deze unieke ervaring en we kunnen iedereen die in Italië wilt gaan trouwen deze plek zeker aanraden! “Trouwen in Urbania Italië”

 

Roy en Judith

Fotograaf: Forin Stefan

Weddingplanner : Jorina karsten

 

 

 

Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp