Skip to main content
Planning bruiloft

Trouwen en planning Italië

By 18 januari 2019december 4th, 2021No Comments

Trouwen Italië – Villa Marsi in Le Marche 

Informatie over trouwen in het buitenland [Italië]

 

Willen jullie de Italiaanse bruiloft waarvan jullie altijd al gedroomd hebben? begin dan ruim van te voren met de planning, dit in verband met de beschikbaarheid van de locatie en de agenda’s van jullie gasten.

Kiezen jullie voor een kleinere opzet van jullie bruiloft dan is er minder tijd nodig voor de planning.

 

De keuze.

Een belangrijk item van jullie bruiloft is ook of jullie officieel voor de Italiaanse wet willen trouwen [burgerlijk huwelijk] of doen jullie dat in Nederland en in Italië organiseren we op de locatie een symbolische ceremonie.

Een kerkelijk huwelijk is in Italië alleen mogelijk als jullie beiden katholiek zijn en lid zijn van de kerk.

1 Trouwen voor de Italiaanse wet betekent redelijk wat papier werk wat door een weddingsplanner geregeld zal worden. Daarnaast zullen jullie je een aantal dagen voorafgaand in ondertrouw moet treden.

Bij een burgerlijk huwelijk mag je in Italië maar een getuigen per persoon hebben.

Bij een Italiaans huwelijk is het verplicht een tolk [vertaler] te hebben als een of beide de taal niet machtig zijn.

 

 

Voorafgaand zullen jullie een keuze moeten maken “huwelijks voorwaarden ”of “ in gemeenschap van goederen” trouwen voor de huwelijks voorwaarden is het raadzaam om vooraf de notaris te bezoeken.

De Italiaanse wet schrijft wanneer een vrouw uit een gescheiden huwelijk komt dan mag ze niet binnen 300 dagen na de officiële scheiding uitspraak opnieuw in het huwelijk treden. Dit geld ook voor buitenlandse vrouwen die in Italië trouwen.

2 Een symbolische ceremonie kan op de locatie. Hiervoor hebben jullie wel een spreker nodig dit kan een vriend of familielid zijn, maar ook een buitenstaander die de ceremonie kan en wil begeleiden.

 

Save the date.

Dan komen we bij de datum, de mooiste maanden om je bruiloft te vieren in Italië zijn mei, juni, eind augustus, september en zelfs begin oktober is het vaak nog mooi. Houdt in jullie gedachten dat het in deze periodes 90% mooi weer is, maar wat als…. zorg dat je ook hierover nadenkt en dit bespreekt zodat er een plan B is.

Vooral als je officieel wilt trouwen in Italië is het raadzaam om een aantal dagen vooraf al in Italië te zijn.

Tot slot

Besluiten jullie om te trouwen in Italië dan zullen jullie gasten extra kosten maken wat naar onze ervaring niemand een probleem vindt.

Over het algemeen biedt het bruidspaar 2 overnachtingen aan en zijn de reiskosten voor de gasten zelf.

Via Rayanair boek je al heel voordelig een ticket. De dichts bijzijnde vliegvelden is Anocona of Bologna.

Lees hier een blog artikel  over  de mogelijkheden voor een bruiloftverzekering.

 

 

Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp