side-area-logo
Limoncello receptuur

14 Biologische citroenen
1,5 liter alcohol 95%
1.8 liter water
1250 gram kristal suiker

Was de citroenen goed onder de kraan en schil ze daarna met een dunschiller.
Verdeel de schillen over drie weck flessen van 1,5 liter en giet op elke fles een halve liter alcohol.
Sluit de flessen goed af en zet ze ongeveer 3 weken op een koele donkere plaats en schud ze dagelijks.
Na de drie weken het water en de suiker samen in een pan doen en 5 minuten doorkoken, hierna van het vuur halen en laten afkoelen.
Zeef de schillen uit de alcohol en gooi deze weg.
Meng de citroen alcohol met het afgekoelde suiker water en verdeel weer over de drie potten, sluit ze goed af en laat ze nog minimaal 2 weken trekken op een koele donker plek.

Pers de geschilde citroenen en kook het sap met veel suiker tot een siroop en gebruik dit met bruiswater om een heerlijk verkoelend drankje te maken.

receptuur limoncello,limocello,limoncello,citroen likeur,liokeur,citroen,limo,limon,limocello,limoncello,receptenlimocello,receptuur,

Schillen met een dunschiller, deze naar je toe halen!

In de weckpotten

Alcohol toevoegen

Even schudden

Citroenen na het schillen uitpersen

Comments
Share
Villa Marsi vakantie in Le marche Italië

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

There is 1 comment on this post
  1. Anoniem
    October 31, 2010, 8:21 pm

    Heerlijk, limoncello. Toen we in Italië woonden maakten we met regelmaat limoncello maar ook koffielikeur. Jammer dat in Nederland de 95% alcohol niet zo maar in de winkel verkrijgbaar is. Dat moet hier dan weer via de apotheek waardoor je drankje onbetaalbaar wordt. Onze oplossing: flesjes meenemen uit Italië of we doen boodschappen net over de grens in Duitsland.

    Laat je de Limoncello maar heerlijk smaken!! Leg de glaasjes alvast maar in de vriezer!

    Proost.

Website build by Laszlo Marsi © 2010-2019

Villa Marsi WhatsApp Chat
Send via WhatsApp