Skip to main content
Tips in Le Marche

Urbino

By 17 april 2018november 17th, 2021No Comments

Ontdek Urbino in 2021

[dfd_spacer screen_wide_resolution=”1280″ screen_wide_spacer_size=”10″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″]

Unesco
Het kleine heuvelachtige stadje Urbino – gelegen in de Marche – maakte een grote culturele bloei door in de 15e eeuw. Hierdoor werden kunstenaars en wijsgeren vanuit heel Italië en daarbuiten aangetrokken en culturele ontwikkelingen op verschillende andere plaatsen in Europa beïnvloed. Urbino heeft haar Renaissance uiterlijk opmerkelijk goed behouden door de stagnatie in haar economische en culturele groei vanaf de 16e eeuw. Gedurende de eerste helft van de 19e eeuw zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in het stratenpatroon, wat resulteerde in de afbraak van een paar oude huizen om een aantal pleinen te kunnen vergroten.
Latitude: 43.725
Longitude: 12.6333

Urbino is een van de belangrijkste centra van de Italiaanse Renaissance, die tot op de dag van vandaag zijn architecturale erfgoed behoudt; sinds 1998 staat het historische centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de thuisbasis van een van de oudste en belangrijkste universiteiten van Europa, gesticht in 1506.

Urbino le MarcheHet Palazzo Ducale is een van de meest interessante architecturale en artistieke voorbeelden van de hele Italiaanse Renaissance. “Palazzo in de vorm van een stad” noemde hem Baldassarre Castiglione, onder de indruk van het paleis waar Federico da Montefeltro woonde. Het gebouw, kenmerkend voor zijn torentjes, is de thuisbasis van de Galleria Nazionale delle Marche: de prachtige architecturale setting van het interieur gecreëerd door de Laurana, herbergt een van de mooiste en belangrijkste kunstverzamelingen van de Italiaanse Renaissance. Er zijn prachtige schilderijen van kunstenaars zoals Raphael, Piero della Francesca, waarvan de beroemde geseling van Christus, Paolo Uccello, Titiaan en Melozzo da Forlì opvalt.
De studie van de hertog Federico in het paleis bevat waardevolle stucwerk op de kluis en is bedekt met het onderste gedeelte van hout ingelegd door Baccio Pontelli op tekeningen van Sandro Botticelli, Francesco di Giorgio Martini en Donato Bramante.

Gebouwen van burgerlijke en religieuze architectuur zijn:

la Casa Museo di Raffaello Sanzio, waar de beroemde schilder woonde.

Il Duomo gebouwd in neoklassieke stijl, met enkele schilderijen van Federico Barocci en het bijgebouw Museo Diocesano Albani.

Il Teatro Sanzio, gebouwd in het midden van de negentiende eeuw, op het bastion van de spiraalvormige helling.

l’Oratorio di San Giovanni,waar het mogelijk is om een ​​indrukwekkend frescoschilderij te bewonderen,gemaakt door de broers Lorenzo en Jacopo Salimbeni uit San Severino Marche tussen 1415 en 1416.

Oratorio di San Giuseppe, waar het sculpturale complex datde Geboorte van Christus vertegenwoordigt wordt bewaard, door Federico Brandani en waardevolle versieringen en kunstwerken in de eerste helft van de 18e eeuw, dankzij de commissies en schenkingen van verschillende leden van de Albani-familie.

Il Mausoleo dei Duchi, dat deel uitmaakt van een kloostercomplex waaraan de stadsbegraafplaats is geannexeerd. Gelegen net buiten de stadsmuren, werd het waarschijnlijk gebouwd door Francesco di Giorgio Martini in de tweede helft van de vijftiende eeuw op aandringen van hertog Federico III da Montefeltro, om zijn eigen tombe en die van zijn opvolgers te hosten; of Guidobaldo I Da Montefeltro laatste hertog van de dynastie.

Il collegio Raffaello, opgericht in opdracht van paus Clemens XI aan het begin van de achttiende eeuw, waarin de hal van de gemeenteraad, enkele kantoren van de prefectuur en het museum van de faculteit natuurkunde van de universiteit zijn ondergebracht.

la Fortezza Albornoz, gemaakt in de tweede helft van de veertiende eeuw door de wil van kardinaal Egidio Alvares de Albornoz.

Beroemde lokale specialiteiten zijn de “Casciotta di Urbino”, erkend D.O.P.-product het is een semi-rauwe kaas, gemaakt sinds de oudheid erg lekker is ook crescia urbinate, ook crescia sfogliata genoemd, een soort dunne brood pannekoek uit diverse lagen opgebouwd die warm wordt gegeten met worst, wilde kruiden, ham, lonza of kaas.

De belangrijkste evenementen die in de loop van het jaar in Urbino plaatsvinden zijn:

il Festival di Musica Antica (juli)
Festa del Duca (augustus)
Festa dell’Aquilone (september)

[vc_media_grid style=”lazy” initial_loading_animation=”none” grid_id=”vc_gid:1609841104054-7c991a95-4a6e-7″ include=”18003,17574,17554,21094″]
[dfd_share_module enable_facebook_share=”yes” enable_twitter_share=”yes” enable_linkedin_share=”yes” enable_pinterest_share=”yes” module_style=”dfd-default-background”][dfd_spacer screen_wide_resolution=”1280″ screen_wide_spacer_size=”10″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″]
Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp