Skip to main content

Trouwen in Le Marche Italië

Linh & Hans delen hun ervaring

 

Enkele jaren geleden maakten wij onze eerste rondreis door Italië en per toeval was er in de tuin van één van de hotels een echte Italiaanse bruiloft die avond. De sfeer was magisch en toen wisten wij het meteen. Als wij gaan trouwen, dan trouwen in Le Marche Italië !

trouwen in le marche lihn en hans

De voorbereiding voor trouwen in le Marche

In november 2020 was het zover. Het aanzoek was binnen en het werd tijd om onze droombruiloft te gaan regelen. Al snel greep de locatie Villa Marsi trouwen in Le Marche onze aandacht vanwege de mooie ligging. Toevallig waren Sandor en Christa de eigenaren van Villa Marsi in de buurt in Nederland en wisten ze tijd te maken om even bij ons langs te komen. Los van het feit dat ze de bruiloft naar al onze wensen konden regelen, voelde het contact ook gemakkelijk en vertrouwd. Dit gaf ons een gerust gevoel bij het volledig uit handen geven van het organiseren van dit bijzondere weekend.

trouwen in le marche linh en hans urbino

De aankomst dag bij Villa Marsi trouwen in le Marche

In september 2021 was het dan zover. Na een hartelijke ontvangst door Sandor en Christa en nog even het draaiboek doorgelopen te hebben begonnen de gasten te arriveren. Vanwege de grootte van de groep overnachtten een aantal gasten bij de B&B van de buren en dat was allemaal prima geregeld. Er was zelfs een golfkarretje voor gasten die slecht ter been waren. Prosecco aan het zwembad zette de toon, gevolgd Sandor’s heerlijke pizza’s, waarna het nog lang gezellig bleef met limoncello rond het kampvuur. Uiteindelijk heeft iedereen zijn bed gevonden.

trouwe in le marche lihn en hans villa marsi

De ceremonie dag

Op de dag van de bruiloft viel alles op zijn plaats. De fotograaf en videograaf waren ruim op tijd en begonnen alvast met de sfeer vast te leggen. Ook de kapper en visagist waren op tijd en gingen hun ding doen. Terwijl de gasten genoten van enkele vrije uurtjes, gingen wij naar het prachtige Urbino om trouwfoto’s te maken. Met veel bekijks bewogen we ons door de smalle steegjes en over kasteelmuren. De fotograaf en videograaf wisten een unieke Italiaanse sfeer te creëren en die vast te leggen met een werkelijk prachtig resultaat.

We waren mooi op tijd terug voor de ceremonie, waar het strijkorkestje al klaar zat. Tegen de rustieke achtergrond van de Italiaanse heuvels werd de ceremonie voltrokken onder begeleiding van de sfeervolle muziek en werd het ja-woord gegeven.

Tijd voor de aperitivo! Na het sabreren van de prosecco werd er genoten van wat hapjes en werd er langzaam aangeschoven aan de lange tafel voor het bruidsdiner. Het eten was voortreffelijk en Sandor had goed rekening gehouden met onze wens, namelijk veel truffel. Ook de bruidstaart was perfect geregeld en erg mooi, maar zeker ook erg lekker.

Na het heerlijke diner bewoog iedereen zich met volle buikjes richting de dansvloer in het bos, alwaar een Italiaanse DJ hopeloos overspoeld werd met verzoekjes voor foute muziek (maar hij had ze wel allemaal). Het bleef nog lang gezellig.

 

We vonden het best spannend om het organiseren van de hele bruiloft uit handen te geven, zonder van tevoren op de locatie te zijn geweest. Maar Sandor en Christa hebben alles perfect geregeld. We hebben ontzettend genoten van deze bijzondere ervaring en herinneringen gemaakt voor het leven.

 

Sandor en Christa, bedankt!

 

Groetjes,

Hans en Linh

Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp