Skip to main content
Planning bruiloft

Sinaasappel polenta taart

By 18 mei 2011november 17th, 2021No Comments

Sinaasappel-polenta taart

2 sinaasappelen
5 eieren
250 g lichtbruine basterdsuiker
100 g polenta
100 g gemalen amandelen
1 tl bakpoeder
het sap van 1 citroen
het sap van 1 sinaasappel
3 el kristalsuiker
Was de sinaasappelen, leg ze in een pan onder water, breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken.
Laat het water afkoelen voordat je de sinaasappelen eruit haalt. 
Snijd de sinaasappelen in vieren en verwijder de pitjes.
Maal de sinaasappelen in een keukenmachine grof (het mag niet te vloeibaar worden).
Je kunt ze ook gewoon met de hand in kleine stukjes snijden; let dan wel op dat het sap niet verloren gaat.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop in een grote kom de eieren en suiker met een mixer.
Schep de polenta, de gemalen amandelen en de sinaasappelen er luchtig door.
Giet het mengsel voorzichtig in een met vetvrij papier beklede springvorm.
Het mengsel is heel vloeibaar, dus zet de vorm voorzichtig in de oven. 
Controleer na 1 uur met een satéprikker of de cake gaar is.
De prikker moet er schoon uit komen. 
Maak terwijl de cake in de oven staat het glazuur door de twee soorten sap met de suiker te mengen.
Schenk het mengsel er zodra de cake uit de oven komt over.
Laat de sinaasappelcake in de vorm afkoelen.
(Naar recept van Tana Ramsay)
Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp