side-area-logo
 • Urbino Le Marche
 • urbino-villa-marsi
 • Fossombrone
 • Urbania Le marche
 • Fano Le marche
 • Pesaro Le marche
 • Pesaro Le Marche
 • Fermignano Le marche
 • Cartoceto Le Marche
 • San Marino
 • San Leo
 • Monte Gridolfo Le marche
Recommend
 • Facebook
 • LinkedIN
 • Pinterest
Share
Tagged in
Overzicht
 • Urbino, de stad van de beroemde schilder Rafael ligt op 10 minuten rijden van Villa Marsi. Deze prachtige historische Renaissance-en studentenstad is altijd levendig en zeer de moeite van het bezoeken waard. Je vind hier nog puur Italië. Kunst en cultuur is overal om je heen aanwezig. Elke zaterdagmorgen is er boven langs de stadsmuur een markt met lokale producten, kleding, schoenen etc.
 • Pesaro, gelegen aan de kust met een oude stadskern. Piazza del popolo is het grote plein in het centrum waar vaak evenementen worden georganiseerd. Er zijn veel mooie winkels, restaurants etc. Vanuit Pesaro kun je de panoramische route rijden richting Gabbice monte. Onderweg kom je door Fiorenzuola di Focara en klein gezellig leuk dorpje, je bereikt het strand lopend (een flinke afdaling) of met het busje. 
 • Fano, vrijwel geheel ommuurd met de Romeinse poort van keizer Augustus als toegang. Vele mooie straatjes en een gezellig plein met leuke terrasjes, winkels, restaurants etc. Elke laatste zondag van de maand is er een antiek markt door de binnenstad.
 • Fossombrone, ter hoogte van Fano ca. 30 km landinwaarts gelegen. Leuke stad met regionale functie. Er is een grote markt op maandag. Leuke winkelstraat, de corso, met arcaden en winkels. Boven de stad is een groot fort gelegen en een natuurgebied (Monte Cesane) waar je prima kunt wandelen (goede aangegeven routes). Even verderop is de “ Gola di Furlo” een kloof waardoor vroeger de Romeinse toegangsweg naar Rome liep, de resten daarvan kun je nog steeds zien.
 • Urbania, het voormalige Casteldurante van het Hertogdom van Urbino, is een pittoresk en gezellig historisch stadje, gelegen in een bocht van de rivier Metauro. Cultuurfanaten let op ! want er is veel van de vroegere historie terug te zien. De artistieke monumenten in het oude centrum, zoals het Palazzo Ducale, het Teatro Bramante en het mummie museum ‘Museo delle Mummie’, nemen u mee terug in de tijd. Het museum is een begraafplaats uit 1833 dat ingesloten ligt binnen de Kerk van de Doden. De 18 mummies  vertellen allemaal hun verhaal van de dood. Dit indrukwekkende en ongewone museum trekt ook meer dan 13.000 bezoekers per jaar!  Liever iets gezelligs ontdek dan de traditie van Urbania namelijk keramiek. In de stad zijn dan ook diverse keramiekateliers te vinden.
 • Gradara is een van de beste middeleeuwse dorpen van Italië en is gelegen langs de grens van Le Marche en Emilia Romagna. Het is een populaire bestemming en biedt een aantal interessante historische bezienswaardigheden, zoals het imposante kasteel, met een adembenemend uitzicht over de Adriatische kust. Net aan de andere kant zie je het binnenland met olijfgaarden, wijngaarden.In het straatje naar het  kasteel vind je leuke boetiek winkeltjes en restaurantjes.
 • Acqualagna is een eigentijds niet toeristisch dorp waar men geniet van de rust en de schitterende omgeving. Het ligt midden in de provincie Pesaro Urbino. Het dorp heeft een paar leuke winkeltjes en vele terrasjes om te kunnen genieten van heerlijke caffe of cappuccino. Het bijzondere aan Acqualagna is dat het voor 4.400 inwoners ruim 30 restaurants heeft. Dit heeft te maken met het feit dat Acqualagna bekend staat als een van de Truffel hoofdsteden van Italië. Gedurende het gehele jaar kan je hier genieten van de verschillende soorten truffel. In vrijwel elk restaurant kunt u gerechten bestellen waar dit geweldige product in verwerkt wordt.Buiten het hoogseizoen is Acqualagna vooral erg interessant om te bezoeken in het laatste weekend van oktober en de eerste twee weekenden van november. Dan wordt er namelijk een groot truffel festival georganiseerd een absolute aanrader om eens naar toe te gaan.
 • Cartoceto is van oudsher bekend om zijn productie van olijfolie. Vier olijfpersen opereren in de stad en het omliggende gebied, het produceren van extra vergine olijfolie van uitstekende kwaliteit die ook is bekroond met de "DOP" teken (denominatie met een protect oorsprong). Een andere specialiteit van het gebied is de kaas die bekend staat als 'de fossa'. Het dorp heeft een centraal plein met bar en trattoria vanuit de straatjes heb je een fenomenaal uitzicht over het landschap vol olijfbomen. Net voor de ingang van het dorp vind je de winkel van Beltrami met heerlijk streek producten ook is het mogelijk om voor de winkel te lunchen natuurlijk met een lekker wijntje, een echte aanrader !!!
 • Fermignano,Romeinse stad, gelegen op de linkeroever van de Metauro Fermignano heeft een kleine, maar belangrijke historische centrum, waar u de mooiste architectuur vind, de hoge middeleeuwse toren van militie de mooie drie overspannen brug, die een schilderachtig waterval kruist. Een andere belangrijke historische monument is de kerk van St James in Compostela met fresco's uit de veertiende en vijftiende eeuw. In het centrum is een fantastische "Gelateria genoemd Romana" Wat ons betreft De Lekkerste IJsjes.
 • San Marino, is de oudste republiek van Europa. De staat werd in de vierde eeuw gesticht door de heilige Marinus om te ontkomen aan religieuze vervolging door keizer Diocletianus. De republiek ligt op de steile hellingen van de Monte Titano en is omringd door middeleeuwse poorten en wallen. De route vanuit Villa Marsi hier naar toe is fantastisch om te rijden. Het uitzicht vanaf de toren van Guaita is adembenemend en lokt jaarlijks massa's toeristen. Het Staatsmuseum en het Museum van Sint-Franciscus herbergen de belangrijkste kunstschatten van San Marino. San Marino centrum, straatjes vol met winkeltjes die belasting vrij verkopen, horloge's, sieraden, zonnebrillen, parfum, kleding en nog veel meer.
 • San Leo, dat pas sinds 2006 bij de regio Emilia Romagna hoort, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het is een prachtige rotsvesting. Het indrukwekkende fort, dat boven de rotsen uittorent en al vanuit de verte te zien is, biedt een spectaculaire aanblik. Zo lijkt het fort precies op de rand van de rotsen te balanceren. Het fort, dat ook jarenlang dienst heeft gedaan als gevangenis, is een van de meeste bijzondere militaire bouwwerken uit de regio.
 • Montegridolfo, is een kleine borgo die eigenlijk bestaat uit een middeleeuwse burcht die in 1987 volledig is gerestaureerd. Binnen de stevige muren vind je smalle steegjes en kleine oude pleintjes die zo romantisch aandoen dat Montegridolfo de favoriete trouwlocatie is voor veel Italianen. Veel restaurants en net buiten de muur een museum.

Website build by Laszlo Marsi © 2010-2019