Skip to main content
Tips in Le Marche

Italiaans leren

By 6 juli 2010november 17th, 2021No Comments

Wil je Italiaans leren in Italië kijk dan eens op de volgende site en combineer het met een verblijf in Villa Marsi.

studenten in Urbania

Urbania – 2010

Urbania, het voormalige Casteldurante van het Hertogdom van Urbino, is een pittoresk en gezellig historisch stadje, gelegen in een bocht van de rivier Metauro. Deze regio wordt gekarakteriseerd door een onaangetast bergachtig landschap, waar je geen horden toeristen treft, maar mensen die genieten van de rustige, buitengewoon mooie natuur (je kunt er prachtige wandelingen maken).
Urbania is rijk aan historische en artistieke monumenten met in het historisch centrum o.a. Palazzo Ducale, Teatro Bramante, Museo delle Mummie, de Dom en op 1 km van het centrum het prachtige Barco Ducale (het jachtpaleis van de hertogen) met een groot park. Het stadje is reeds eeuwenlang beroemd om zijn keramiek, getuige de vele keramiekateliers en -cursussen. Daarnaast bezit de stad een levendig cultureel leven, vele bars en restaurantjes en moderne sportfaciliteiten.
Urbania ligt een uurtje rijden van de stranden aan de Adriatische Zee en in de nabijheid van andere middeleeuwse heuvelsteden in midden Italië (16 km van de prachtige renaissancestad Urbino).
De keuken in deze regio is eenvoudig, doch zeer smaakvol en staat bekend om zijn gerechten bereid met truffels en bospaddenstoelen, die in deze omgeving veelvuldig geplukt worden. Urbania bezit alle ingrediënten voor een onvergetelijke ‘studievakantie’, omdat er geen massatoerisme is en alle cursisten van de school meteen opgenomen worden in de gezellige plaatselijke gemeenschap.

Italstudio

Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp