Skip to main content
Nieuws

olijven tijd

By 7 januari 2011november 17th, 2021No Comments
Afgelopen November was het zover, de olijven konden worden geplukt.
Het was erg wisselvallig weer met veel regen en wind, dus de zonnige dagen moesten volop gebruikt worden om  je in allerlei bochten te wringen om de olijven van de takken te ritsen.
Onder de boom hadden we een zeil neer gelegd om zo de olijven op te vangen.
Na een aantal dagen plukken hadden we een 100 kilo om te laten persen !!
Zie onder het proces:

Nonno aan het plukken

Nonno in de boom Nonna Onder bij het net

Met Fausto bij de perserij in de rij

De olijven gaan na het wegen in een grote trechter met onder een lopende band

De laatste moeten ook mee !!

De perserij

Rechts de band van de trechter

De olijven komen binnen
Hier worden de olijven gewassen en ontdaan van blaadjes en steeltjes

Nogmaals door een bad

Naar de kneus machine waar ze van de pitten worden ontdaan

De blaadjes en steeltjes komen buiten op een hoop

De pulp aan het einde van het proces word gebruikt voor het land

De pitten worden  vermalen om de Verwarming op te stoken

De verwarming

Binnen in de ketel waar de pulp met een beetje water wordt gemalen

Centrifuge

Pulp wordt gescheiden

Laatste centrifuge waar olie en water wordt gescheiden

Daar is de olie

Even proeven

Door de mond walsen met een beetje lucht erbij

In de vaten en mee naar huis !!

Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp