Skip to main content
Planning bruiloft

Limoncello receptuur

By 31 oktober 2010november 17th, 2021No Comments

14 Biologische citroenen
1,5 liter alcohol 95%
1.8 liter water
1250 gram kristal suiker

Was de citroenen goed onder de kraan en schil ze daarna met een dunschiller.
Verdeel de schillen over drie weck flessen van 1,5 liter en giet op elke fles een halve liter alcohol.
Sluit de flessen goed af en zet ze ongeveer 3 weken op een koele donkere plaats en schud ze dagelijks.
Na de drie weken het water en de suiker samen in een pan doen en 5 minuten doorkoken, hierna van het vuur halen en laten afkoelen.
Zeef de schillen uit de alcohol en gooi deze weg.
Meng de citroen alcohol met het afgekoelde suiker water en verdeel weer over de drie potten, sluit ze goed af en laat ze nog minimaal 2 weken trekken op een koele donker plek.

Pers de geschilde citroenen en kook het sap met veel suiker tot een siroop en gebruik dit met bruiswater om een heerlijk verkoelend drankje te maken.

receptuur limoncello,limocello,limoncello,citroen likeur,liokeur,citroen,limo,limon,limocello,limoncello,receptenlimocello,receptuur,

Schillen met een dunschiller, deze naar je toe halen!

In de weckpotten

Alcohol toevoegen

Even schudden

Citroenen na het schillen uitpersen

Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp