Skip to main content
Planning bruiloft

Spaghetti Aglio-Olio & Peperoncino

By 19 maart 2014november 17th, 2021No Comments




Ingrediënten
500 gram spaghetti
5 tenen knoflook
1 of 2 rode pepertjes
1 deciliter gewone olijfolie
0,5 deciliter olijfolie extra vergine
3 eetlepels fijngehakte peterselie
versgeraspte Parmezaaanse kaas

Voorbereiding
Zet het water met zout op voor de spaghetti.
Hak de knoflookteentjes fijn, niet in de knoflookpers doen.
Snij het rode pepertje doormidden, schraap de meeste zaadjes eruit en gooi die weg. snij het rode omhulsel fijn, als er nog wat zaadjes inzitten is dat niet erg. 
Doe de gewone olijfolie in een kleine steelpan, met knoflook en rode peper.

Bereiding
Doe de spaghetti in de pan roer af en toe en kook gaar.
Zet ondertussen de steelpan op middelhoog vuur, en verhit de olie totdat de knoflook heel licht verkleurt. Haal dan de pan van het vuur, en doe de extra vergine olie erbij.
Laat de inmiddels al dente gekookte spaghetti goed uitlekken. Bewaar wat kookvocht. Meng de spaghetti met het mengsel, parmezaan, peterselie en eventueel wat kookvocht.

Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp