Skip to main content
Wedding Planning

Hoe maak je Limoncello

By 5 March 2017#!30Wed, 17 Nov 2021 15:33:48 +0100p4830#30Wed, 17 Nov 2021 15:33:48 +0100p-3Europe/Amsterdam3030Europe/Amsterdamx30 17pm30pm-30Wed, 17 Nov 2021 15:33:48 +0100p3Europe/Amsterdam3030Europe/Amsterdamx302021Wed, 17 Nov 2021 15:33:48 +01003333311pmWednesday=522#!30Wed, 17 Nov 2021 15:33:48 +0100pEurope/Amsterdam11#November 17th, 2021#!30Wed, 17 Nov 2021 15:33:48 +0100p4830#/30Wed, 17 Nov 2021 15:33:48 +0100p-3Europe/Amsterdam3030Europe/Amsterdamx30#!30Wed, 17 Nov 2021 15:33:48 +0100pEurope/Amsterdam11#No Comments

14 Biologische citroenen1,5 liter alcohol 95%2 liter zuiver bronwater1250 gram kristal suiker

Was de citroenen goed onder de kraan en schil ze daarna met een dunschiller.
Snij de schillen verder fijn met een mes en voeg het toe aan de alcohol

Laat dit ongeveer drie weken staan op een droge donker plek zodat de alcohol de citroensmaak goed kan opnemen.

Na de drie weken:

Kook het bronwater met de suiker totdat het goed is opgelost en laat dit afkoelen.


Zeef de schillen uit de alcohol en gooi deze weg.


Meng de citroen alcohol met het afgekoelde suiker water en zie hoe het veranderd in een fris gele Limoncello.
Laat het nog een aantal dagen rijpen op een koele donkere plaats.
Serveer de Limoncello ijskoud vanuit de vriezer in een borrel glas.
Tip: Maak een aperitief in een champagne flûte met een laagje Limoncello aangevuld met prosecco.
Cin Cin !

http://villamarsi.blogspot.it/2010/10/limoncello.html
Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Ask us a question via WhatsApp
Do you have a question?
Send via WhatsApp