Skip to main content

Trouwtrends  zijn ontstaan als tegenreactie op de afgelopen jaren. We konden nauwelijks reizen en onze bewegingsvrijheid lag aan banden. Nu na deze periode willen nu dubbel en dwars genieten en trouwen in het buitenland. We willen samen met onze dierbaren zijn.  We willen met onze dierbaren, familie en vrienden een intiem bruiloft feest van meerdere dagen. En zo zijn er nog meer trends die we al in  zagen ontstaan, maar in nu echt omarmt worden en ervoor zorgen dat komend jaar echt een feestjaar wordt.  

Trouwtrends 1: lekker lang tafelen

Oh, waar we écht naar snakken, is om met onze dierbaren om een tafel te kunnen zitten en de avond op zijn beloop te laten. We noemen dat Italiaans dineren, want de Italianen kunnen dat als geen ander. Het eindeloze tafelen, waarbij de goede gesprekken worden afgewisseld met tongstrelende gerechten van lokale producten die gerijpt zijn in de Italiaanse zon. Natuurlijk is er ruimte voor een speech, een gek stukje of een lied: het is per slot van rekening een bruiloft. Maar hoelang de avond ook duurt, we hoeven nergens heen.

Trouwtrends 2: Maak gebruik van  lokale leveranciers

Een trend die niet alleen gekoppeld is aan trouwen, maar in alle andere onderdelen van ons leven opkomt: het kopen bij je lokale leveranciers. Een bruiloft gaat over liefde en door lokaal te shoppen, geef je liefde aan je community. En in tijden van crisis zoals deze pandemie, kan die gemeenschap wel wat liefde gebruiken.

Wij winkelen voor al onze gerechten lokaal – soms komt het voedsel zelfs van onze eigen grond! Italië is zo’n rijk land als het de aarde en z’n voedsel betreft. Een tomaat smaakt naar tomaat, de truffels halen we zelf uit de grond, om maar niet te spreken over de kazen die we bij de lokale kaasboer halen – het water loopt ons nu al in de mond! Het is niet voor niets dat dit land de bijnaam Eataly heeft.

Trouwtrend 3: natuurlijke maar chique kleuren

Hoewel we de liefde uitbundig willen vieren, merken we dat bruidsparen de kleurenpallet van de aarde willen gebruiken. Eén van de trouwtrends is dus het gebruik van aardse tinten, rotan, Bohemian kleuren met gouden details. We gebruiken daarvoor gedroogde bloemen, (vaak witte) bloemen in het haar, linnen tafellakens, veel hout. Daardoor gaat de aankleding er niet met de aandacht vandoor, maar zijn alle ogen gericht op het stralende bruidspaar.

Trouwtrend 4: een intieme bruiloft van meerdere dagen

We willen niet per se groot, groter, grootst. Vooral omdat de schrik van de pandemie er nog een beetje in zit. We willen liever met onze dierbaren, de vrienden en familie die we zo hebben gemist tijdens de lockdowns en met wie we weer als eerst afspraken als het weer kon, ons feest vieren. En dan niet één avondje, maar dan het liefst een paar dagen. Dan maakt het ook niet uit hoelang je blijft natafelen en hoeveel wijn je drinkt: iedereen blijft slapen. En als je die ene vriendin toch niet goed genoeg hebt gesproken? Geen zorgen, je ziet haar bij het ontbijt weer.

Trouwtrends 5: trouwen in het buitenland

Oké, we zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar hoe vaak we niet gasten hebben horen verzuchten dat ze blij zijn dat ze weer konden reizen. We denken dan ook dat dit één van de trouwtrends is die weer volledig omarmt wordt: trouwen in het buitenland. Dan kan je daar je huwelijksreis makkelijk aan vastplakken en dat geeft je gasten ook direct een goede reden om het koude Nederland weer eens te verruilen voor het warme Italië.

Zien we jullie in 2023 of 2024?

Zoek je een trouw locatie in het buitenland? Ontdek Villa Marsi in Le Marche, Italië. Of je nu een bruiloft in het bos wilt, een festivalbruiloft organiseert of juist je bruiloft in het Bohemian thema wilt uitdossen? Wij kunnen helpen. Neem je contact op, dan bespreken we graag hoe we samen jullie droombruiloft werkelijkheid kunnen maken.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
E-mailadres
Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp