Skip to main content
Bruiloften

Berit en Floris trouwen in le marche

By 4 juli 2018november 17th, 2021No Comments

Berit & Floris trouwen in Italië le Marche

Sinds ik samen ben met Floris heb ik altijd gezegd dat, als we zouden gaan trouwen, ik dit graag in het jaar 2018 zou willen doen. 18 is mijn lievelingsgetal en mooier dan dat jaartal kon het wat mij betreft niet worden.

Op 29 december 2017 vroeg Floris mij ten huwelijk en zei ik volmondig: JA!

 

Vaak plannen bruidsparen hun bruiloft 10 à 12 maanden of zelfs nog langer van te voren zodat ze rustig de tijd hebben om alles te regelen.

Ook al heb ik door mijn werk veel ervaring met het organiseren van bruiloften, leek het mij toch prettig om dit aan te houden. Oktober 2018 leek mij een mooi streven.

Inmiddels heb ik veel bruiloften voorbij zien komen waardoor je zou denken dat het draaiboek voor mijn eigen bruiloft al lang zou klaarliggen maar dat bleek het juist lastiger te maken.

 

Italië was altijd al een droom maar we hadden geen idee of dit financieel haalbaar zou zijn. We waren nog maar net begonnen met oriënteren toen ik via een trouwambtenaar die ik van mijn werk ken een Facebook-linkje ontving (waarvoor duizendmaal dank!).

Op de Facebookpagina van weddingplanner Inge Peters-Rit van ‘Trouwen in Italië‘ stond een last minute aanbieding voor een bruiloft in Italië!

Het bleek om het weekend van 22-24 juni 2018 te gaan. Ik heb dit toen gelijk met Floris besproken en een berichtje gestuurd naar Inge of we nog kans maakten. We bleken de eerste zijn (jeeeej!) en hadden een week om te beslissen.

Inge stuurde door dat het om de locatie Villa Marsi in Le Marche ging. We waren gelijk verliefd op de locatie ook al hadden we alleen foto’s gezien. WAUW, wie weet kon een bruiloft in Italië wel eens werkelijkheid worden!!

Iets sneller dan dat we bedacht hadden maar dit moest wel meant to be zijn!

Als een speer hebben we onze familieleden en beste vrienden gevraagd of ze mee konden / wilden om een weekend lang de liefde met ons te vieren.

Met uitzondering van twee vrienden kon iedereen mee en hebben we die week per mail contact gezocht met Sandor en Christa (de eigenaren van Villa Marsi) om het eea te overleggen.

Ze waren gelijk super behulpzaam en hadden een duidelijk antwoord op al onze vragen. Vaak hadden we binnen no time een reactie. Wat was het fijn om in het Nederlands te kunnen communiceren!

Nog voor het einde van de week wisten we het zeker: Villa Marsi it is!

 

De maanden voorafgaand aan onze bruiloft zijn voorbij gevlogen en hebben we super veel geregeld. Zo ben ik gelijk in januari met mijn moeder, zus en zusje naar Nikita Bruidsmode gegaan.

Maar goed ook want de Lou Lou jurk had een levertijd van meer dan 4 maanden. We hebben een afspraak gemaakt met weddingplanner Inge Peters-Rit (super leuk en gezellig!) die ons geholpen heeft met tips & tricks voor het organiseren van een bruiloft in Italië.

Ook heeft ze een Italiaans kwartet, DJ + saxofonist en kapper/visagist voor ons geregeld. Een echte aanrader en indien gewenst kan ze ook het ceremoniemeesterschap gedurende het weekend verzorgen!

Qua fotografie waren we al snel verliefd op de stijl van WitPhotography. In verband met onze last minute bruiloft waren we aan de late kant met onze aanvraag maar we hadden super veel mazzel want een bruidspaar had het desbetreffende weekend net geannuleerd.

We hadden gelijk een klik met Renate en zijn dolgelukkig met de super mooie foto’s die ze gemaakt heeft tijdens ons huwelijksweekend! WAUW!

Over de videograaf hebben we lang getwijfeld maar we zijn SUPER BLIJ dat we uiteindelijk toch besloten hebben om Merel en Jonah van Prachtige Bruid mee te nemen!

Wat hebben ze een onwijs mooi filmpje gemaakt! Steeds als we het filmpje bekijken wanen we ons weer helemaal in Italië op de mooie locatie van Villa Marsi tussen de heuvels van Le Marche.

We kunnen dan ook niet anders dan elk bruidspaar op het hart drukken dat een videograaf elke cent waard is!

 

Wij wilden graag een vrolijk kleurthema voor onze bruiloft en hebben daarom gekozen voor de combinatie roze, oranje en wit.

De decoratie hebben we grotendeels zelf in elkaar geknutseld om zo geld te besparen en daarnaast was het ook nog eens super gezellig zo’n creabea middagje!

Op Pinterest kun je allemaal leuke DIY ideetjes vinden! Zo hebben we van bladmuziek puntzakjes gevouwen en deze gevuld met gedroogde bloemetjes die iedereen na de ceremonie over ons heen kon gooien.

Ook hebben we mini tissueboxjes gemaakt om onder de stoelen te plaatsen tijdens de ceremonie.

Het bruidsboeket en de bloemdecoratie voor de ceremonie en het diner heeft Christa voor ons besteld bij de lokale bloemist en was precies zoals we het voor ogen hadden!

Verder hebben we lampionnen en fakkels meegenomen. De lampionnen hebben we de dag voor de bruiloft met een aantal in elkaar gezet en er linten aangeknoopt.

 

Omdat onze voorkeur uitging naar een persoonlijke ceremonie hebben we ervoor gekozen om op maandag 18 juni in onze gemeente voor de wet te trouwen.

Het leek ons namelijk niet echt romantisch om in Italië voor de wet te trouwen met een tolk erbij. We hebben mijn oom Erik Roest gevraagd als ceremoniespreker voor onze symbolische ceremonie in Italië.

Hij heeft door zijn werk als columnist veel ervaring met schrijven en spreken, heeft veel humor en kent mij al mijn hele leven en Floris inmiddels ook al bijna 8 jaar.

Gelukkig zag Erik het zitten en hebben we een etentje gepland in combinatie met een diepte-interview waardoor er veel herinneringen boven kwamen borrelen. Wat zijn wij blij met onze keuze!

Erik heeft ‘ons verhaal’ zo ontzettend mooi, grappig maar vooral ook luchtig verwoord!

Na onze officiële huwelijksvoltrekking op het gemeentehuis zijn we (ouders, zusje, schoonmoeder, schoonzusje, Floris en ik)  met een volgeladen 9-persoonsbusje (gehuurd via Stern Auto) naar Kufstein gereden.

Mijn opa en oma kwamen hier vroeger veel en omdat zij helaas beide al overleden zijn vond ik het een mooie gedachten dat ze er zo toch een beetje bij konden zijn.

We zijn twee nachten in Kufstein gebleven en hadden daar een heerlijk relaxte en gezellige dag. Op woensdag 20 juni zijn we doorgereden naar Villa Marsi. We werden daar ontvangen door Zsuzsa, de dochter van Christa en Sandor.

Ze heeft ons gelijk een rondleiding gegeven, wat een heerlijke en mooie plek! ’s Avonds maakte Sandor een super lekkere pasta voor ons, dronken we heerlijke witte wijn en zaten we samen met het gezin Marsi gezellig de hele avond te tafelen.

Op donderdagochtend hebben mijn zussen, moeder, schoonmoeder en schoonzusje o.a. de lampionnen in elkaar gezet en zijn Floris en ik druk gaan schrijven omdat we nog niet aan onze geloften toe waren gekomen.

Door de rustige en inspirerende omgeving stonden onze geloften binnen no time op papier. Die middag zijn we naar Urbino gereden waar ik een proefsessie had voor mijn haar en make-up bij MIMIhairstyle.

Mirco is een hele fijne en professionele haarstylist en spreekt een aardig woordje Engels. Zsuzsa heeft een groot deel van de proefsessie bij mij gezeten in het geval dat ze nog wat moest vertalen.

Mijn familie was Urbino aan het verkennen dus het was gezellig om Zsuzsa erbij te hebben  Mirco heeft alle tijd genomen voor mijn kapsel en het was uiteindelijk helemaal zoals ik het in gedachten had!

Matteo schoof later aan om mijn make-up te doen zodat ik gelijk het totaalplaatje kon zien en beoordelen. Ik voelde me al helemaal bruid toen ik de deur uitliep.

’s Avonds hebben we een pizza gehaald bij een pizzeria die Sandor en Christa hadden aanbevolen. Helaas werd het te laat voor de kinderen om in het restaurant te eten maar mocht je in de gelegenheid zijn, zeker doen!

 

Op vrijdagochtend hebben Floris en ik onze geloften overgeschreven in mooie schriftjes die mijn familie had gevonden in Urbino. Ook hebben we op alle bedden een persoonlijk welkomstbriefje en zakje snoep neergelegd.

In blauwe zakjes hadden we Floris zijn lievelingssnoep gedaan en in roze zakjes mijn lievelingssnoep. Verspreid over de dag arriveerden de rest van onze familieleden en vrienden.

Nadat alle spullen op de kamers waren gezet hadden we een toostmoment en borrel om alle gasten welkom te heten. Wat een gevoel van rijkdom en geluk om al je dierbaren bij elkaar te hebben!

Eigenlijk zou het aperitief bij het zwembad plaatsvinden maar helaas regende het waardoor we alles naar binnen verplaatst hebben. Na de borrel en het bijkletsen hebben we binnen in het restaurant aan lange tafels gedineerd.

Er was geen tafelindeling voor die avond dus iedereen kon zitten waar hij/zij wilde. Sandor en Christa verzorgden een heerlijk 2-gangen diner met tafelwater en wijnen.

Na het eten werd er een kampvuur gemaakt en daarna is iedereen langzamerhand richting bed gegaan.

 

Zaterdag 23 juni was het zover, onze grote dag! Door de spanningen niet heel erg veel geslapen maar door de adrenaline merk je daar gelukkig verder weinig van 😉

De ochtend begon niet heel voorspoedig want toen ik uit bed ging stootte ik mijn been nogal hard tegen de bedrand en ging ik precies tijdens de spits douchen waardoor de waterdruk wat laag was.

Floris heeft toen heel lief geholpen met de shampoo uit mijn haar te spoelen. Gelukkig bleek dit geen voorbode voor de rest van de dag want verder was alles helemaal GEWELDIG!

In tegenstelling tot de dag ervoor was het stralend weer. Niet te warm, niet te koud met een heerlijk zonnetje erbij. Mijn zus bracht een super lekker ontbijtje op de kamer zodat ik nog even wat me-time had voordat alles echt begon.

MIMI Hairstyle

Om 9.30 uur liepen mijn zus en ceremoniemeester mee naar het huis van Christa waar mijn haar en make-up gedaan zouden worden.

Fotograaf Renate en second shooter Lucy hebben gedurende de voorbereidingen foto’s gemaakt en videograaf Merel was ook al aanwezig om wat shots te maken voor onze trouwfilm.

Op dat moment voelde ik me net een beroemdheid met al die camera’s en mensen die in- en uitliepen en nieuwsgierig toekeken.

Floris heeft onze slaapkamer en het terras gebruikt om zich aan te kleden met wat hulp van zijn moeder waar ook mooie beelden van vastgelegd zijn.

Ongeveer drie uur later toen mijn haar en make-up gedaan waren was het tijd om mijn trouwjurk aan te trekken. Mijn moeder, zus en zusje hebben geholpen om mij in mijn jurk te hijsen, alle knoopjes op mijn rug vast te maken en alle lagen van mijn rok recht te trekken.

Het duurt even maar dan ben je helemaal klaar voor de first look. We besloten dat ik naast het huis de buitentrap op zou lopen en achter een deurtje zou gaan staan.

Zodra Floris er stond kreeg ik een seintje en mocht ik de trap aflopen. Taaaaadaaaa! Het was super leuk om elkaar eindelijk te mogen zien!

We hebben een paar foto’s gemaakt in de auto van Sandor en Christa en zijn daarna, met mijn vader achter het stuur, met de gehuurde bus naar Urbino (UNESCO werelderfgoed) gereden.

Fotografen Renate en Lucy reden met ons mee en mijn broer was ook mee zodat hij kon navigeren. Daar hebben we een paar uur lang foto’s gemaakt in het historische centrum.

 

In de tussentijd heeft het personeel van Villa Marsi samen met een aantal familieleden/vrienden van ons de hele locatie klaargemaakt voor de ceremonie en het diner.

De andere gasten hadden vrije tijd en konden even lekker naar het zwembad, zonnen en/of spelletjes spelen. Villa Marsi verzorgde een heerlijk lunchbuffet voor hen.

Wij hadden een lunchpakket to go meegekregen in een picknickmand zodat we tijdens de fotoshoot iets konden eten/drinken. Super fijn!

 

De ceremonie zou rond 16.00 uur starten maar omdat alles was uitgelopen werd dit uiteindelijk pas rond 17.00 uur. Gelukkig betrof het een symbolische ceremonie dus we waren niet aan een tijd gebonden.

Na terugkomst van de fotoshoot hebben Floris en ik even gewacht in het huis van Sandor en Christa. De zenuwen kwamen toen wel een beetje maar we hadden er vooral heel erg veel zin in.

Onze ceremoniemeester gaf een seintje toen iedereen zat en de muziek was gestart.

 

Door de bomen heen hoorde ik de muziek van het liedje dat we hadden uitgekozen “Sleeping at last – Turning page”. Wauw… kippenvel over mijn hele lichaam!

Floris liep met zijn moeder richting de ceremonieplaats terwijl mijn vader en ik nog even moesten wachten. Toen mijn vader en ik bij de ceremonieplek aankwamen en ik iedereen zag staan voelde het alsof we in een film zaten.

Mooier dan dit had ik het me niet kunnen wensen en ik voelde tranen in mijn ogen. Zo’n prachtige plek met uitzicht over de heuvels van Le Marche en dat moment mogen delen met je familie en vrienden.

Mijn oom Erik was een geweldige ceremoniespreker, wat heeft hij ons verhaal mooi verteld! Regelmatig kwamen we niet meer bij van het lachen. Ook waren de geloften die we naar elkaar uitspraken heel waardevol.

 

Na de ceremonie liepen wij door het gangpad en gooide iedereen de gedroogde bloemetjes over ons heen. Zo’n confettiregen levert mooie plaatjes op!

Aansluitend hebben we de bruidstaart aangesneden en met elkaar getoost. De bruidstaart was zo lekker dat iedereen het liefst nog een tweede stukje wilde.

Van te voren hadden we een lijstje gemaakt met groepsfoto’s die we graag wilden en daar hebben we de tijd tussen de toost en het diner voor gebruikt.

Ondertussen verzorgde het Rossini Street Quartet sfeervolle achtergrondmuziek.

 

Na de foto’s was het tijd om aan tafel te gaan. We hadden een tafelindeling met naamkaartjes gemaakt die onze ceremoniemeester allemaal had klaargezet.

Het voorgerecht bestond uit een heerlijke charcuterie bestaande uit vleeswaren, gegrilde groenten en kaas wat werd gepresteerd op planken zodat dit met elkaar gedeeld kon worden.

Qua hoofdgerecht kon er gekozen worden tussen runderlende en polenta. Na het hoofdgerecht zijn Floris en ik samen met onze fotografen en videografen de heuvel opgereden voor de golden hour shoot (zonsondergang).

We waren van plan om met de gehuurde bus te gaan maar toen ik de deur open trok rolde deze er tot mijn grote schrik bijna uit. We zijn toen maar snel met de auto’s van de videografen gegaan.

De foto’s en beelden die gemaakt zijn tijdens de golden hour shoot zijn stuk voor stuk onwijs mooi geworden. Neem tijdens je bruiloft zeker even de tijd om gebruik te maken van dit mooie licht!

Eenmaal weer aan tafel stond er een heerlijk limoncello mascarpone dessert op ons te wachten. Dat was smullen!

 

Tijd voor het feest! Verscholen tussen de bomen beschikt Villa Marsi over een verborgen platform waar gefeest kan worden. Een verrassing voor alle gasten die tot dat moment alleen in de buurt van de villa waren geweest.

We hadden fakkels meegenomen om het bospad te verlichten. De DJ en saxofonist stonden al klaar om de muziek te verzorgen. Tot in de kleine uurtjes hebben we met elkaar gedanst, gelachen en hard meegezongen met de muziek!

 

Op zondagochtend hebben we het weekend nog afgesloten met een gezellig ontbijt en is iedereen langzaamaan weer richting huis vertrokken.

 

Wil je een bruiloft met alles erop en eraan, op een pracht locatie in Italië, met Nederlands sprekende gastheer en gastvrouw die je helemaal in de watten leggen kies dan zeker voor Villa Marsi!!

 

 

 

 

Liefs Mr. & Mrs. Wakka 🙂

[vc_media_grid item=”basicGrid_VerticalFlip” grid_id=”vc_gid:1613721087618-1d756f43-c405-0″ include=”18141,18142,18140,18139,18138,18137,18136,18135,18134,18133,18132,18131,18130,18129,18128,18127,18126,18125,18124,18123,18122,18121,18120″]
Mr. Marsi

Villa Marsi Agriturismo, B&B in Le Marche Urbino Italië. Vakantielocatie - Trouwlocatie Blog inhoud: informatie, recepten, documentatie over Italië

Stel ons een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Verstuur via WhatsApp